Vi lavede i 2020 en undersøgelse om god og dårlig kundeservice. Resultaterne præsenteret i denne artikel er baseret på over 500 respondenters svar.
Sylvester Hoelgaard
Sylvester Hoelgaard
Forbrugernes svar på god kundeservice

Forbrugerne: “Dét er god kundeservice!”

Afsnit

Anbefalinger fra kunder er guld værd!

Anbefalinger af din virksomhed fra glade og tilfredse kunder er en af de mest effektive måder at skabe omsætning på, fordi de er troværdige.

Se kundeservice som en mulighed for at skabe loyalitet og mersalg i stedet for en omkostning der skal reduceres eller undgås. Anbefalinger er nemlig guld værd for din virksomhed!

Hvordan får du så flere anbefalinger? Du designer din kundeservice, som kunderne vil have den.

Resultaterne præsenteret i denne artikel er baseret på over 500 respondenters svar i en undersøgelse, vi lavede i 2020 om god kundeservice. Med de ord, lad os se hvad kundernes behov for kundeservice er.

Anbefalinger er guld værd

Fokuser på hurtig løsning og venlighed

På billedet nedenfor dette afsnit kan du se, at de to største behov for dine kunder er hurtig løsning af udfordring og venlighed, og derfor er det også de to, som giver mest værdi for pengene at fokusere på.

Det betyder ikke, at de andre parametre ikke er god kundeservice, men vi har erfaret, at der kommer en bedre tilfredshed ud af at være rigtig god til det vigtige, og mindre god til alt det andet, i stedet for nogenlunde til det hele.

Hvis du optimerer på hurtig løsning og venlighed, så vil din kundetilfredshed stige, samtidigt med dine medarbejdere bliver mere effektive. De løser jo kundens henvendelser hurtigere!

Det er altså win-win. Bedre kundeoplevelse og højere effektivitet.

Du kan arbejde med hurtig løsning og venlighed gennem KPI’erne AHT, genkaldsprocent og kundetilfredshed.

Hvad er god kundeservice?

God kundeservice vinder flere kunder til din virksomhed

Styrken ved en anbefaling fra en person, som du har en positiv relation til, eksempelvis en ven eller en fra din familie, er meget kraftigere end ved en traditionel reklame på TV eller sociale medier.

Det skyldes at troværdigheden ved budskabet er mange gange højere, da det ikke er virksomheden selv som er afsender.

Hver gang du skaber en god kundeoplevelse gennem din kundeservice, så vil 3 ud af 5 altid eller ofte fortælle om det til andre.

Det er vanvittigt mange, og da kundeservice har et højt antal af kontakter, så vil det skabe en positiv (eller negativ) sneboldseffekt på dine salgstal.

Med god kundeservice, vil du skabe en hær af kundeambassadører for dit brand og belønningen vil være flere køb og kunder uden at bruge flere penge på marketing!

Hvis du oplever god kundeservice, fortæller du så om det til andre?

Har dine kunder lyst til at komme igen?

For 9 ud af 10 af dine kunder har god kundeservice høj eller afgørende betydning for, at de handler hos dig igen — og det er jo egentlig ikke så mærkeligt.

Hvis du føler dig velkommen, værdsat og i kompetente hænder, når du frustreret ringer omkring et problem, så er du tryg ved at handle hos virksomheden igen.

Du kan selv forestille dig det omvendte scenarie — hvis servicen er dårlig. Hvordan ville du så have det med at handle igen?

Det tænkte jeg nok!

Vi kan altså konkludere, at gode kundeoplevelser i kundeservice giver rigtig gode afledte effekter på salgstallene.

Hvor stor betydning har god kundeservice?

Måske er outsourcing noget for jer?

Hvis vi skal tale om et fremtidigt kundeservice samarbejde, så kontakt os i dag.

Tak fordi du læste med.

Del artiklen

Del på linkedin
Del på facebook

Læs også

Tilmeld dig og få en mail næste gang vi udgiver en ny artikel om kundeservice