Hvorfor øger et kundeservice samarbejde bundlinjen og arbejdsroen?

Hvorfor øger et kundeservice-samarbejde bundlinjen og arbejdsroen?

I denne artikel vil du få svar på, hvorfor et kundeservice samarbejde kan øge din bundlinje og samtidig give dig mere arbejdsro.

Jeg kommer ind på:

  1. Hvorfor et samarbejde potentielt kan skabe flere salg fra dag 1
  2. Hvorfor det er billigere at samarbejde end at gøre det selv
  3. Hvorfor et samarbejde giver dig arbejdsro

Hvis du har nogle spørgsmål, er du mere end velkommen til at kontakte os.

Kundeservice samarbejde kan øge salget fra dag 1

Du vil sandsynligvis gøre (næsten) alt for at øge salget. Her er kundeservice et af de håndtag, som du kan gribe i.

Hvorfor øger kundeservice salg?

Den korte forklaring er, at kundeservice skaber tillid, og tillid får flere til at turde handle med dig.

Den lidt længere forklaring er

  • I ecommerce er der ingen menneskelig kontakt under et køb, og det kan det være svært at få “personlighed” frem ud mod kunderne. Personlighed er vigtigt, fordi det skaber tillid at kende folkene bag et produkt, og tillid fører til flere køb. Kundeservice sætter mennesker bag dine produkter og services, og bygger bro mellem kunderne og din virksomhed på en fed måde.
  • Risikoen ved at købe af en virksomhed, som er kendt for god kundeservice, er lav. Bare visheden om, at hjælp og vejledning er inden for rækkevidde, skaber effekten. Det er ikke nødvendigt for kunderne at bruge kundeservice for at få flere til at købe.
  • Der er mange, der efterlader kurven uden at gennemføre et køb. En årsag kan være, at de har et spørgsmål, som de vil have svar på, inden de er klar til at gennemføre ordren. Hvis de hurtigt og nemt kan bruge kundeservice til at få svar, vil det øge salget.

Kan du lave nogle justeringer, så din kundeservice bliver endnu bedre? Det kan de fleste. Det er disse justeringer, som skaber flere salg allerede fra dag 1.

Det kan være justeringer som gør

  • det nemmere at få fat på din kundeservice.
  • at kunderne føler sig velkomne til at bruge kundeservice.
  • det nemmere at være kunde i din virksomhed.

Når du starter en dialog op med os, starter vi typisk med en gennemgang af din nuværende kundeservice.

Vi kigger på dit udgangspunkt, og kommer med forslag til, hvordan din service kan blive endnu bedre og dermed skabe flere salg.

På grafikken kan du se et Shopify screenshot fra salget hos en af vores kunder måneden før og efter samarbejdets begyndelse.

Salget måneden før samarbejdet
Salget måneden før samarbejdet
Salget måneden efter samarbejdet
Salget måneden efter samarbejdet

Det er en vild stigning på 34%.

Det er ikke garanteret, at din stigning bliver den samme, men vores service har vist en positiv effekt på omsætning og omtale.

Det koster mindre at samarbejde end at gøre det selv

Det kommer bag på de fleste: “Det er billigere at samarbejde end at gøre det selv.”

Det koster mindre, fordi du deler omkostningen med andre kunder. Selvfølgelig uden at det kan mærkes på servicen, og kunderne vil heller ikke bemærke, at du har outsourcet.

Lad os se på et eksempel.

Udgangspunktet er, at du holder åbent for kundeservice fra 9 – 17 hverdage på telefon, mail og livechat. Et godt setup med en god åbningstid.

Denne åbningstid svarer til, at en medarbejder skal sidde klar 40 timer om ugen eller 173 timer om måneden. Det er lidt mere end en fuldtidsmedarbejder.

Hvis vi antager at en medarbejder skal have 25.000 i løn, koster det ca. 50.000 kr. for to medarbejdere om måneden + overhead.

Eksemplet viser grunden til, at nogle virksomheder ikke kommer i gang med komplet end-to-end kundeservice. Det er simpelthen for dyrt på trods af fordelene.

Medmindre du samarbejder i stedet.

Du kan nemlig få en bred åbningstid, flere salg og end-to-end kundeservice til en brøkdel af omkostningen ved at gøre det selv.

Setup

Åbningstid
9-17 hverdage

Kanaler
Telefon, mail og livechat

Medarbejdere til at dække vagtplan
Mindst 2

Omkostning

Gør det selv
Høj
50.000 kr. + overhead

Samarbejde
Lav
Tilpasser sig antallet af henvendelser
Kontakt os for at få en præcis pris.

Måske gør det dig lidt utryg at tænke på, at en medarbejder sidder med flere virksomheders kundeservice ud over din? Det behøver det ikke.

Vi ser det som en fordel, fordi medarbejderne hurtigt får stærke kompetencer inden for kommunikation og service, da der altid er noget at lave. Derudover vil medarbejderne kun sidde med e-commerce virksomheder, og det har den fordel, at processerne på tværs af virksomheder minder om hinanden på nogle områder f.eks. betaling, levering, retur og systemer.

Et samarbejde skaber bundlinje ved at øge salget med kundeservice til en brøkdel af, hvad det koster at drive selv.

Samarbejde giver arbejdsro

Så snart du tilbyder kunderne at kontakte kundeservice, vil du i løbet af din arbejdsdag blive afbrudt af henvendelser fra dine kunder. Det kender du måske allerede.

Ved at samarbejde kan du stoppe afbrydelserne og få mere arbejdsro. Ud over at vi selvfølgelig besvarer telefonen og de skriftlige henvendelser, vil vi også gøre alt hvad der skal gøres bagom f.eks. ændre i en ordre, behandle en retursag eller kontakte dit fragtfirma for at efterlyse en pakke. I bund og grund alt hvad du selv ville gøre for at løse kundens henvendelse.

Det vil give mere tid til f.eks. at udvikle nye produkter, indkøb, til at optimere den digitale markedsføring, lave SEO og pakke.

Se hvad Christian har at sige om arbejdsroen før og efter han indgik et samarbejde med os.

“Før mit samarbejde med AD Client brugte jeg flere timer om dagen på kundeservice, og jeg var nødt til hele tiden at holde et vågent øje med mine indbakker. Det betød, at en stor del af min tid gik med drift i stedet for vækst.

Nu bruger jeg 5 minutter om dagen, hvis en medarbejder fra AD Client har et spørgsmål til en henvendelse, og jeg kan fokusere 100% på at skabe vækst for Comforth.dk”

– Christian Roland, Stifter og CEO i Comforth Scandinavia

Christian Roland fra Comforth.dk

De sidste ord for nu

Hvis du gerne vil se på et kundeservicesamarbejde, kan du gå ind og bestille en gennemgang af din nuværende kundeservice eller kontakte os.

Hvis du vælger en gennemgang vil jeg gratis og uforpligtende komme med forslag til, hvor du kan lave nogle små og enkle justeringer for at få bedre kundeservice.

Rigtig god dag.

Sylvester Sylvester, CMO, AD Client

Med venlig hilsen

Sylvester Hoelgaard | CMO, AD Client