Blog

Undgå et rekrutteringsbureau og spar penge

Ønsker du at spare penge på et rekrutteringsbureau? Undgå at bruge penge på et rekrutteringsbureau med de her 3 konkrete alternativer.

Hvad er et rekrutteringsbureau?

Rekruttering kan være ressourcekrævende, da der både skal bruges tid på jobbeskrivelser, samtaler og ansøgninger. Alt efter hvilke kompetencer og personlighed du søger, kan det også være en udfordring at få netop denne person til at søge hos dig.

Her kan et rekrutteringsbureau være værdifuldt. De hjælper dig med at matche din ledige stilling med relevante kandidater. De finder dem, screener dem og sender derefter kun højst relevante personer igennem til dig. På den måde skal du “kun” bruge tid på selve jobsamtalerne.

Hvad koster et rekrutteringsbureau?

Præcis hvad et rekrutteringsbureau koster i din case afhænger af hvilket bureau, hvilken kandidat og hvilken risiko, som du er villig til at tage på ansættelsen.

Eksempelvis skal du bruge en specialiseret arbejdskraft er det dyrere end hvis du skal bruge en ufaglært. Hvis du ønsker refusion, hvis ansættelsen går i vasken inden for de første 3 måneder, er det dyrere, end hvis du selv påtager dig den risiko.

Som tommelfingerregel skal du forvente et sted mellem 10.000 kr. og 100.000 kr. for en ansættelse, og herunder skal du selvfølgelig selv afholde jobsamtalerne.

Hvis du leder efter ufaglært arbejdskraft og har en bred målgruppe, kan du muligvis skrue din forventning lidt ned til ml. 10.000 kr. og 50.000 kr. for en ansættelse.

Hvad kan du gøre i stedet for at bruge et rekrutteringsbureau?

Et rekrutteringsbureau skaber værdi fordi det kan være tidskrævende og en kæmpe udfordring at finde kvalificeret arbejdskraft. Men det kommer med en pris. Hvis du ønsker nogle løsninger, der har ingen eller måske bare en lavere pris, er det her nogle alternativer:

 1. Lav din egen betalte annoncering 
 2. Ræk ud til dit netværk
 3. Outsource opgaven, som du har brug for ny arbejdskraft til at løse

Lav din egen betalte annoncering

I princippet er det det som rekrutteringsbureauerne gør. Det betaler for annoncering på sociale medier, og bygger på den måde deres database af jobinteresserede kandidater op. Hvis du partner op med et rekrutteringsbureau, vil de også i mange tilfælde starte en annonce, der er lavet specifikt til din virksomhed og stilling. De er selvfølgelig gode til det, men du behøver ikke at være ekspert i annoncering eller et rekrutteringsbureau for at gøre kunsten efter.

Hvis du har ingen anelse om hvordan betalt annoncering fungerer, er der massere af content på internettet der forklarer det, både i blogs og på video f.eks. på YouTube, men kort fortalt er processen:

 1. Film en video
 2. Sæt undertekster på din video
  (over 90% ser video på sociale medier uden lyd)
 3. Sæt din video op i en annonce på Facebook eller LinkedIn

Hvis du gør det godt, kan du tiltrække ansøgninger til en brøkdel af hvad et rekrutteringsbureau koster. Det kræver dog nogle kompetencer i produktion af video og digital marketing.

Hvis du ønsker mere hjælp til at producere din egen video og sætte annoncering på, er du mere end velkommen til at kontakte mig.

Ræk ud til dit netværk

Hvis du ikke allerede har gjort det, kan det nogle gange give et par meget motiverede og gode ansøgninger at række ud i dit netværk. Det kan både være på LinkedIn og hos dine kollegaer og medarbejdere.

Helt konkret vil jeg anbefale du starter med at sende en intern mail rundt i din organisation f.eks. hvor du skriver noget i tråd med:

“Hvis I kender nogen, som kunne være interesserede i at arbejde her og i denne stilling, så må I meget gerne opfordre dem til at søge via dette link”.

Du kan i princippet bruge sammen fremgangsmåde på de sociale medier. Vi har fundet en del medarbejdere på denne måde, men det er ikke altid, at det giver noget.

Outsource opgaven

Måske er det endda muligt at træde et skridt tilbage og overveje, om det overhovedet er nødvendigt at klare den opgave in-house, som du er ved at ansætte til.

“Kan det måske give mening at outsource hele opgaven, end at klare det in-house?”

Hvis du kan svare et lille ja til det, eller i hvert fald synes det er en spændende overvejelse, kan det være, at outsourcing giver mening. Med en outsourcing vil partneren stå for arbejdskraften, og hvis det er en stor opgave, der kræver adskillige ansættelser, vil omkostningerne for disse typisk falde hos denne partner. Så kan det godt være du skal betale penge for ydelsen, men du sparer lønnen og rekrutteringsbureauet – det kan somme tider være en positiv case alt inkluderet.

Kort sagt

Hvis du ikke ønsker at bruge penge på et rekrutteringsbureau, er der nogle alternativer til dette. Du kan:

 • Lave din egen betalte annoncering
 • Række ud i dit netværk
 • Outsource opgaven, som du er ved at ansætte til

Hvis du er i overvejelse omkring det sidstnævnte, og det drejer sig om kundeservice, kan vi måske hjælpe dig videre.