Blog

Spar penge ved at undgå et rekrutteringsbureau

Er du på udkig efter en måde at spare penge på et rekrutteringsbureau? Her er tre praktiske alternativer, som du kan benytte dig af i stedet.

Hvad er et rekrutteringsbureau?

Rekrutteringsprocessen kan være tidskrævende, da der skal bruges tid på oprettelse af jobbeskrivelser, afholdelse af interviews og behandling af ansøgninger. Afhængigt af de færdigheder og personligheder, du søger efter, kan det også være en udfordring at få netop den rigtige kandidat til at søge stillingen hos dig.

Et rekrutteringsbureau kan være en stor hjælp i denne sammenhæng. De hjælper dig med at matche din ledige stilling med relevante kandidater, ved at finde, screene og præsentere kun de mest passende kandidater for dig. På denne måde sparer du tid og kan fokusere på selve jobsamtalerne.

Omkostninger ved et rekrutteringsbureau

Prisen for at bruge et rekrutteringsbureau afhænger af bureauet, kandidaten og risikoen du er villig til at tage ved ansættelsen. For eksempel vil en specialiseret medarbejder være dyrere end en ufaglært, og vil du have refusion, hvis ansættelsen mislykkes inden for de første 3 måneder, vil det være dyrere end at tage risikoen selv.

Som generel regel bør du forvente et beløb mellem 10.000 og 100.000 kr. for en ansættelse, herunder selvfølgelig udgifterne til jobsamtalerne. Hvis du søger efter ufaglært arbejdskraft og har en bred målgruppe, kan du forvente et beløb mellem 10.000 og 50.000 kr. for en ansættelse.

Alternativer til at bruge et rekrutteringsbureau

Et rekrutteringsbureau kan være en stor hjælp i søgningen efter kvalificeret arbejdskraft, men kommer også med en pris. Hvis du vil have billigere løsninger, er her nogle alternativer:

1. Lav din egen betalte annoncering

Rekrutteringsbureauer betaler for annoncering på sociale medier og opbygger dermed deres database af kandidater. Du kan gøre det samme. Der findes masser af information om betalt annoncering på internettet, såsom blogs og video tutorials på YouTube.

2. Ræk ud til dit netværk

Det kan give nogle gode ansøgninger at række ud til dit netværk på LinkedIn og blandt kolleger og medarbejdere. Du kan sende en intern mail om stillingsopslaget og opfordre medarbejdere til at dele. Du kan bruge samme fremgangsmåde på de sociale medier.

3. Brug en online jobsøgningsplatform

Der er mange online jobsøgningsplatforme som LinkedIn Jobs, JobIndex og andre, der kan være en god kilde til kvalificerede ansøgere. Du kan oprette en jobannonce, søge efter kandidater og administrere ansøgninger direkte gennem platformen.

4. Deltag i jobmesser og karrierebegivenheder

Deltagelse i jobmesser og karrierebegivenheder kan give dig mulighed for at møde kvalificerede kandidater ansigt til ansigt og få en idé om deres kompetencer og erfaring.

Disse alternativer kan tage mere tid og kræve mere engagement fra din side, men de er også billige og giver dig mulighed for at have direkte kontakt med kandidaterne.

Afslutningsvis

At ansætte ny arbejdskraft kan være en udfordrende opgave, især hvis man ikke har erfaring med rekruttering eller har et begrænset budget. Men heldigvis er der alternativer til at bruge et rekrutteringsbureau. Du kan vælge at lave din egen betalte annoncering, række ud til dit netværk, eller overveje at outsource opgaven. Hver af disse løsninger har deres fordele og ulemper, og du skal overveje, hvilken der passer bedst til dine behov og ressourcer. Uanset hvilken løsning du vælger, er det vigtigt at have et klart billede af den kandidat du søger, så du kan tiltrække den rette person til din virksomhed.