Blog

Brug SMS gateway til at optimere din kundeservice

SMS gateway er en softwareløsning, der bruges til at sende SMS-beskeder til dine kunder. Den kan bruges til alt lige fra ordrestatus og marketing til tilfredshedsmålinger, og den kan nemt kobles til dine systemer og konfigureres til at sende automatiske beskeder i bestemte situationer.

Her er 3 konkrete måder, du kan bruge SMS gateway til at forbedre din kundeservice:

  1. Mål kundetilfredshed: Ved at sende en SMS med et spørgsmål om kundetilfredshed efter en samtale med en kunde, kan du få en hurtig og effektiv feedback om deres oplevelse.

  2. Forhindre eskalering af dårlig omtale: Ved at sende en SMS med en anmodning om at give feedback, kan du forhindre, at en utilfreds kunde går videre med en dårlig omtale på internettet.

  3. Få flere anmeldelser: Ved at bede dine tilfredse kunder om at give en anmeldelse eller anbefaling via SMS, kan du få flere positive anmeldelser og øge din online tilstedeværelse.

Fordele ved at bruge en SMS gateway i kundeservice

SMS er en af de mest effektive kommunikationskanaler i dag og har en utrolig høj åbningsrate. Du har sikkert selv oplevet at åbne og læse alle dine SMS’er.

Som virksomhed kan det være en fordel at udnytte denne kanal til at kommunikere med dine kunder, da du er sikker på at de modtager og læser din kommunikation.

Her er 3 konkrete måder, hvorpå du kan udnytte en SMS gateway til kundeservice:

1. Brug SMS gateway til at måle kundetilfredsheden

SMS har en åbningsrate nær 100% og giver dig hurtigt svar på kundetilfredsheden efter en henvendelse. En SMS gateway kan være et bedre alternativ end emails, da emails ofte ender i spam eller ikke bliver åbnet af kunden.

2. Forhindre eskalering af utilfredshed

Det kan desværre ske, at en kunde ikke er tilfreds med jeres service. SMS gateway kan bruges til at forebygge spredningen af negative oplevelser, som ellers kan føre til klager og dårlig omtale.

Forebyg eskalering af negative oplevelser med SMS gateway

Ved at måle kundetilfredshed via SMS, kan du bruge feedback til at tackle negative oplevelser, inden de bliver offentliggjort på Trustpilot eller andre websteder.

Det gøres ved at kontakte de kunder, der har givet en dårlig vurdering, og løse det problem, der forårsager den negative oplevelse. På denne måde kan du forbedre din service. Dette er muligt takket være SMS gateway.

Retention og bevarelse af kunder

En undersøgelse fra 2020 viser, at tre ud af fire kunder vil afslutte deres forhold til en virksomhed efter kun to negative oplevelser.

Med SMS gateway kan du opdage den første negative oplevelse og reagere ved at kontakte kunden. Resultatet bliver færre opsigelser og flere tilbagevendende kunder.

3. Indsamle flere anmeldelser på Trustpilot

Brug en SMS gateway til at indsamle flere anmeldelser på Trustpilot. Send dine kunder et link til platformen sammen med en opfordring efter henvendelsen er afsluttet.

Hurtig indsamling af anmeldelser med SMS gateway

SMS er et effektivt medie på grund af sin synlighed og høje åbningsrate. Du har allerede kundens telefonnummer, så ved at sende dine kunder et link til Trustpilot efter hver henvendelse, kan du hurtigt indsamle mange anmeldelser.

Flere anmeldelser på Trustpilot giver troværdighed og gør det nemmere for nye kunder at føle sig trygge ved at handle i din virksomhed.

Overhold Trustpilots retningslinjer

Bemærk at ifølge Trustpilots retningslinjer, må du ikke automatisk udvælge kunder, som du tror er tilfredse. Overhold disse retningslinjer, når du sætter løsningen op.

Sådan kommer du i gang med SMS gateway

Der er to muligheder. Enten vælger du en udbyder, fx LinkMobility, eller du outsource kundeservice til os. Vi kan inkludere SMS gateway i din løsning og stå for teknikken og driften, så du kan fokusere på din forretning uden at gå på kompromis med kundeservice.

Konklusion

Der er 3 effektive måder at bruge SMS gateway i kundeservice: (1) Mål kundetilfredshed, (2) Håndter utilfredse kunder tidligt, (3) Få flere anmeldelser på Trustpilot. Der er selvfølgelig flere muligheder. Kontakt os for sparring, hvis du har specifikke behov, eller hvis du ønsker at outsource kundeservice.