Udnyt SMS gateway på disse 3 måder i kundeservice

Sylvester Hoelgaard
Sylvester Hoelgaard
Udnyt SMS gateway I kundeservice
Udnyt SMS gateway til at måle kundetilfredshed, håndtere utilfredse kunder før det eskalerer og få flere anmeldelser på Trustpilot.

Afsnit

En SMS gateway kan bruges til både kundeservice og marketing. I dette indlæg vil jeg fokusere på service-delen, og komme med 3 konkrete måder I kan udnytte en SMS gateway i jeres kundeservice.

Hvad er en SMS gateway?

En SMS gateway er et værktøj, et stykke software, som I kan bruge til at sende SMS kommunikation til jeres kunder. Det kan være alt fra tilfredshedsmålinger, konkurrencer, status på ordre og meget mere.

SMS gatewayen kan kobles op til systemer, og kodes, så SMS’erne sendes automatisk inden for definerede kriterier. I kundeservice kan det eksempelvis sættes op på følgende måde:

 1. Trigger
  I modtager en henvendelse 

 2. Kriterie for udsendelse
  Samtalen har varet i over 10 minutter

 3. Handling
  SMS “kundetilfredshed” sendes

 4. Gevinst
  Svar registreres i CRM system

I kundeservice vil værktøjet blive integreret med jeres telefonsystem, så det kan sende SMS’er efter endt henvendelse.

Jeg vil nu præsentere 3 konkrete måder I kan udnytte en SMS gateway i kundeservice.

3 konkrete måder du kan udnytte en SMS gateway i kundeservice

Mål din kundetilfredshed

Ved I om kunderne er tilfredse med jeres service? Hvis I ikke allerede måler det, kan det gøres med en SMS gateway løsning. Og hvis I måler kundetilfredshed med email, kan SMS være et attraktivt alternativ.

Hurtigt mange svar

SMS er synligt, og I har allerede kundens telefonnummer, da de har brugt det til at kontakte jer (pånær når der ringes med hemmeligt nummer). Det betyder, at I nemt kan sende kundetilfredshedsmålinger ud efter telefoniske henvendelser, uden at bede om ekstra oplysninger som eksempelvis e-mail.

Bedre end email

Måske foretager jeres virksomhed allerede målinger via e-mail. Udfordringerne med email er:

→ En del ryger i spam
→ I har ikke kundes e-mail
→ I har den forkerte e-mail
→ E-mails læses ofte ikke med det samme, mens kundeoplevelsen er frisk i hukommelsen

En SMS løser alle udfordringerne, og resultatet er flere og mere præcise målinger.

Klagehåndtering

Det kan selvfølgelig ske, at servicen ikke opleves som god af kunden. Her kan SMS gateway være et klage-forebyggende værktøj.

Minimér klager og dårlig omtale

Nu er I begyndt at måle kundetilfredshed med SMS, og i nogle tilfælde vil kunden score jer dårligt. Når det sker kan I enten vente på, at oplevelsen ender som en anmeldelse på Trustpilot, eller reagere hurtigt! Når I kontakter de kunder, som scorer jer dårligt, vil I minimere klager og dårlig omtale. En SMS gateway gør det muligt.

Færre opsigelser

En undersøgelse vi lavede i 2020 viste, at der kun skal to dårlige oplevelser til, før 3 ud af 4 kunder vælger at stoppe engagementet med en virksomhed. Med en SMS gateway er det muligt at opdage de dårlige oplevelser og reagere med kontakt til kunden. Og jeres gevinst er færre opsigelser og flere tilbagevendende kunder.

Få flere anmeldelser på Trustpilot

Brug en SMS gateway til at indsamle anmeldelser til Trustpilot. Det eneste I skal gøre er at sende dem et link efter endt henvendelse. Gør det kun, hvis I ved, at langt de fleste af jeres kunder er tilfredse med kundeservice.

Få hurtigt mange anmeldelser

På samme måde som i afsnittet om kundetilfredshed er SMS et rigtig godt medie grundet dets synlighed, og fordi I allerede har kundens telefonnummer. Hvis I sender et link efter hver henvendelse til kundeservice, vil I lynhurtigt indsamle anmeldelser på Trustpilot. Mange anmeldelser på Trustpilot giver troværdighed, og nye kunder vil blive mere trygge ved at handle i jeres virksomhed.

Vær opmærksom på Trustpilots retningslinjer

Med henvisning til Trustpilots retningslinjer, må I ikke automatisk udvælge de kunder som er tilfredse og kun spørge dem. Vær opmærksom på det, når I sætter løsningen op.

3 måder at bruge SMS gateway på er til kundetilfredshed, klagehåndtering og Trustpilot

Opsummering

Her fik du 3 konkrete måder, I kan udnytte SMS gateway i jeres kundeservice.

 1. Mål jeres kundetilfredshed

 2. Håndter utilfredse kunder før det eskalerer

 3. Få flere anmeldelser på Trustpilot

Udover at håndtere SMS gateway i egen kundeservice, er der også et alternativ. Vi tilbyder kundeserviceløsninger som kan indgå som supplement til egen kundeservice, på de ydelser som I finder interessante.

Hvis du har spørgsmål, skal du ikke tøve med at kontakte os.

Del artiklen

Del på linkedin
Del på facebook

Læs også

Tilmeld dig og få besked når vi udgiver artikler om kundeservice